Finance

Stichting PGB Schadeclaim heft zichzelf op

De Stichting PGB Schadeclaim heft zichzelf per direct op. Dat meldt de stichting op haar eigen website. De belangengroep voor mensen die hun persoonsgebonden budget (pgb) te laat kregen uitbetaald verloor de eerste zaak in hoger beroep. Daarom heeft verder procederen voor andere gedupeerden geen zin, aldus de stichting.

De stichting is opgericht na een uitspraak van de kantonrechter in Amsterdam, die bepaalde dat een zorgverlener die voor een pgb-houder werkt, van de SVB een verhoging op haar loon moest krijgen, omdat dat loon te laat was uitgekeerd.

Als een werkgever loon te laat uitbetaalt, heeft een werknemer recht op een verhoging, die uiteindelijk kan oplopen tot 50 procent van het loon. De rechter besloot de verhoging te matigen tot 25 procent. Toch meende stichting PGB Schadeclaim dat de uitspraak uitzicht bood voor andere pgb-gedupeerden. Vlak na de oprichting van de stichting meldden zich duizenden van hen.

"Natuurlijk betreuren wij het dat de zaak negatief is afgelopen”, schrijft de stichting op haar website. “Het is nu afwachten op de compensatieregeling van staatssecretaris Van Rijn. Het spijt ons dat de rechter tot een andere besluit is gekomen dat erg onredelijk voor u is."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top