Tech

Eerste landelijke samenwerking voor zorginnovatie

Acht regionale innovatienetwerken hebben besloten de krachten te bundelen tot een landelijk innovatienetwerk. Op woensdag 25 november richtten zij samen de Stichting ZorgInnovatie Nederland op.

De partners zijn Amsterdam Economic Board, Economic Board Utrecht, EIZT, Health Valley, HANNN, Medical Delta, OMFL en VitaValley.

Tegelijkertijd lanceerden zij de nieuwe website www.zorginnovatie.nl. Minister Schippers van Volksgezondheid onthulde  de website tijdens de persconferentie. Er zijn inmiddels meer dan 200 innovaties en 1.400 innovators aangemeld op de website.

"Met dit nationale podium voor innovaties, een community van diverse stakeholders én regionale partners die de innovaties inhoudelijk ondersteunen, wordt een geweldige impuls gegeven aan het innovatieklimaat in de zorg in Nederland”, zei de directeur van de stichting, Wilco Schuttelaar.

"De eerste succesvolle voorbeelden zijn al te noemen. Via ZorgInnovatie kwam LiveSafe, een persoonlijke alarmdienst, in contact met NextGen Ventures dat in het bedrijf investeerde. Compaan, een tablet voor ouderen, won € 20.000 en implementatiebegeleiding in de Connected Health Challenge die ZorgInnovatie organiseerde met Ziggo en VitaValley.”

"Wij vinden het fantastisch dat deze partijen dit hebben neergezet", voegde de minister toe. "Vanuit VWS steunen we dit soort initiatieven, leggen verbindingen en willen heel graag helpen om de drempels voor innovaties weg te nemen,"

De verwachting is dat in de nabije toekomst meer regio’s aansluiten. Bovendien is er veel interesse vanuit zorginstellingen en investeerders om zich aan te sluiten en de innovaties verder te helpen naar grootschalige implementatie, zo is te lezen op de website van een van deelnemers, de HANNN.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top