ACTUEEL

Dekkingsgraad Zorg en Welzijn stijgt boven minimum

De dekkingsgraad van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn, waar ruim 2,1 miljoen mensen uit ziekenhuizen en zorginstellingen bij aangesloten zijn, is in het derde kwartaal op 107 procent uitgekomen. Daarmee komt het  pensioen uit boven het vereiste minimum van 105 procent. Dat heeft het Zorg en Welzijn donderdag bekend gemaakt. Hiermee is de dekkingsgraad boven uitgekomen.

Gedeeltelijke indexatie pensioenen zorg

Zorg en Welzijn bekijkt in het vierde kwartaal of gedeeltelijke indexatie van de pensioenen in 2010 mogelijk is. Zolang de dekkingsgraad onder de 105 procent zit, is dit niet toegestaan. Ook besluit het bestuur in het vierde kwartaal hoe hoog de premies voor 2010 worden.

Winst en rendement Zorg en Welzijn

In het derde kwartaal heeft het fonds een winst op beleggingen behaald van 9,1 procent. Sinds begin van het jaar is het rendement 12,9 procent. Vooral aandelen, beursgenoteerd vastgoed en hoog renderende obligaties deden het volgens Zorg en Welzijn “erg goed”. Het belegd vermogen kwam aan het eind van het derde kwartaal uit op 81,9 miljard euro. De gemiddelde lange rente, op basis waarvan pensioenfondsen de waarde van toekomstige pensioenuitkeringen bepalen, daalde licht tot 3,87 procent. “Per saldo resulteerde dit in een dekkingsgraad van 107 procent per 30 september.'” (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondachtochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top