ACTUEEL

Kassa en Consumentenbond tegen 'polisjungle'

Stop de 'polisjungle'. Deze oproep doen de Consumentenbond en het tv-programma Kassa. Consumenten kunnen kiezen uit meer dan 1400 combinaties van zorgverzekeringen, berekenden de Consumentenbond en Kassa. Maar heel veel mogelijkheden lijken op elkaar of zijn zelfs nagenoeg gelijk, van hetzelfde concern, maar met net een ander etiketje erop. In de uitzending van zaterdagavond wordt aandacht besteed aan de vele zorgpolissen die er zijn.

De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk, maar in de prijs en de voorwaarden kunnen verzekeraars verschil maken. De prijs kan zelfs tot 20 euro per maand verschillen voor ongeveer hetzelfde aanbod. De Consumentenbond roept verzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid op om iets te doen tegen deze ‘jungle’. Mensen die het daarmee eens zijn, kunnen de oproep via de site steunen.

De vier grote zorgverzekeraars in Nederland hebben ongeveer 90 procent van de markt in handen. Deze concerns kunnen opereren onder verschillende namen en labels, waardoor het voor consumenten niet meteen duidelijk is welk concern er achter het label zit. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Pieter van Ede

30 november 2015

De prijs kan zelfs tot 20 euro per maand verschillen voor ongeveer hetzelfde aanbod.

Als dat werkelijk zo is, is het je reinste zwendel in risicoselectie geworden. Hoe kan de Tweede Kamer dit accepteren onder de noemer solidariteit? Verplichte zorgbelasting, in de vorm van basispolis, zo uit de hand laten lopen. Wie begrijpt hier nog iets van. Kassa?!

Echt onbegrijpelijk die Tweede Kamer. Het is de consumentenbond die onze zorgbelasting controleert blijkbaar. De politiek is te slap om toe te geven dat de solidariteit ten einde is met deze 'polisjungle' aan risicoselectie. Hoe is dit mogelijk?

Rouvoet heeft exact 1 jaar geleden gezegd: http://www.volkskrant.nl/wetenschap/rouvoet-als-we-de-solidariteit-verliezen-verliezen-we-het-stelsel~a3804146/

Het is mensen bewust op het verkeerde been zetten. Het is door en door verrot. Niemand wil de beerput meer open trekken. Bang voor de stank geworden.

Wie durft in NL de zorg weer eerlijk te maken? De glijdende schaal weer in evenwicht te brengen met rechtvaardige besluitvorming. Het is toch echt aan de Tweede Kamer om dit op te lossen, niet aan de consumentenbond toch?

Advies ten behoud solidariteit: Vermogensafhankelijke eigen bijdrage met 1 vaste prijs voor de basispolis.

Top