ACTUEEL

Havenziekenhuis heeft nieuwe bestuurder

Saskia Baas (50) is per 1 december 2015 directeur-bestuurder van het Havenziekenhuis in Rotterdam. Zij volgt Cor Calis op. In haar nieuwe rol moet Baas het profiel van het Havenziekenhuis verder aanscherpen, zo laat het ziekenhuis weten. Ook zal zij vorm geven aan de intensivering van de samenwerking tussen het Erasmus MC en het Havenziekenhuis.

Baas heeft brede ervaring in de ziekenhuiswereld en werkt sinds 2012 bij het Erasmus MC. Zij was directeur van het Erasmus MC–Sophia en is sinds 2013 directeur van het Thema Diagnostiek en Advies. Daarvoor was zij lange tijd werkzaam in de bankwereld.

De medische staf, het management team, de ondernemingsraad en de cliëntenraad adviseerden unaniem positief op de keuze van de raad van commissarissen voor Baas.

"In Saskia Baas hebben we een goede opvolger gevonden voor Cor Calis", zegt Hans Vervat, voorzitter van de raad van commissarissen van het Havenziekenhuis. “Saskia is een verbinder met visie en daadkracht. De raad van commissarissen streeft naar continuïteit in bedrijfsvoering, sfeer en cultuur van het Havenziekenhuis. De benoeming van Saskia Baas past daar helemaal in."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top