ACTUEEL

Vanboeijen stapt naar rechter om ontslag managers

Gehandicapteninstelling Vanboeijen stapt voor de tweede keer naar de rechter om twee regiomanagers te kunnen ontslaan. Dit heeft de top van de instelling bevestigd, meldt het Dagblad van het Noorden.

Het gaat volgens de krant om Karin van der Vries en Karin Verkerk. In juni maakte de rechter een eerder ontslag van Van der Vries ongedaan. Er waren te weinig gronden om te stellen dat de verhoudingen zodanig waren verstoord dat de arbeidsovereenkomst ontbonden moest worden, oordeelde de rechtbank. Van der Vries werkt sinds 2003 bij Vanboeijen. Tijdens de rechtszaak verklaarde ze zelf wel ruimte te zien voor verdere samenwerking met de toenmalige bestuurder Gertjan Veening. Hij zei echter dat Van der Vries vaak dwars heeft gelegen bij zijn beleid om een nieuwe structuur door te voeren.

Veening maakte samen met Van der Vries en Verkerk deel uit van het vierhoofdige managementteam. Veening verloor de rechtszaak en moest in oktober zelf opstappen. Hij had 'onvoldoende aansluiting binnen de organisatie om zijn taak als bestuurder goed te kunnen uitvoeren', lichtte de raad van toezicht toe. Dick van Goor is Veening opgevolgd als interimbestuurder. Hij is een nieuwe ontslagprocedure bij de kantonrechter gestart tegen Van der Vries en Verkerk. Over de redenen wil hij niets zeggen. Ter vervanging van de twee managers zijn twee interimmers aangesteld.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Verpleeghuisarts

14 december 2015

Wat kost dit allemaal, en hoe wordt het bekostigd? Nieuwe structuur, ontslag vergoedingen, interim managers ... ?

Top