ACTUEEL

Computerfout nekt klanten Livio

Na Orbis Thuis is ook thuiszorginstelling Livio in de fout gegaan bij het innen van de eigen bijdrage. Door een computerfout heeft Livio bij enkele honderden cliënten nagelaten de eigen bijdragen over het jaar 2008 te laten innen. Dat meldt dagblad TC Tubantia.

Excuusbrief

  “Het is mis gegaan bij een wijziging in onze computerprogrammatuur. Toen is een aantal bestanden niet opgepikt”, aldus bestuursvoorzitter Hans Arnoldy in TC Tubantia. “We vinden het een uitermate vervelende situatie”.
De omissie is pas dit jaar ontdekt is, zo bericht TC Tubantia. Volgens Arnoldy heeft Livio in verband met de affaire al voor de zomer een excuusbrief naar de cliënten gestuurd. Momenteel vallen de rekeningen over 2008 alsnog bij de cliënten op de deurmat.

Betalingsregeling

De hoogte van de eigen bedrage is afhankelijk van de inkomenspositie van de cliënt en de zorgzwaarte. Opgeteld kan de eigen bijdrage in de honderden euro’s lopen. Het geld wordt geïnd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Met het CAK zijn afspraken te maken over een betaling in termijnen.

Orbis Thuis

De problemen in Enschede en Haaksbergen lijken op die in Midden- en Zuid-Limburg. Vorige week werd bekend dat ruim vijfduizend cliënten van Orbis Thuis in Midden- en Zuid-Limburg als gevolg van automatiseringsproblemen sinds juni geen nota's meer hebben gehad voor de betaling van de eigen bijdrage. Ook hier zien de cliënten zich geconfronteerd met een nabetaling ineens.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top