Finance

Zilveren Kruis stelt start pilot wijkverpleging uit

De officiële kick-off van de pilot wijkverpleging in Utrecht op 27 november is uitgesteld. Een maand voor de officiële ingangsdatum is er nog niets geregeld en de verzekerden van Zilveren Kruis zijn nog niet geïnformeerd. Dit meldt Zorgvisie.

De zorgverzekeraar noemt 'de situatie in Utrecht nog niet duidelijk.' Volgens thuiszorgaanbieder Careyn houdt een partij als Buurtzorg vol dat het wel goed komt “in de veronderstelling dat Careyn wel te hulp kan schieten. Het is duidelijk dat wij dat niet gaan doen omdat het niet kan.” Volgens Buurtzorgteams in Utrecht weigert Careyn mee te werken.

Zilveren Kruis zegt erop te vertrouwen dat alle partijen er samen uit komen. De startbijeenkomst zal "opnieuw worden ingepland". Een woordvoerder zegt tegen Zorgvisie dat de pilot zelf niet wordt uitgesteld. "Dit komt omdat we nog in gesprek zijn met de gegunde partijen over de implementatie van de pilot. Deze gesprekken ronden wij binnenkort af. Daarna volgt de kick-off. Onze verzekerden die wijkverpleging krijgen in de vier proefgemeenten informeren we dan zo snel als mogelijk."

Careyn, Utrechts grootste thuiszorgaanbieder, heeft slechts zes wijken toebedeeld gekregen in de pilot. Buurtzorg kreeg van Zilveren Kruis tien wijken toebedeeld. Maar omdat Careyn expert is in gespecialiseerde thuiszorgteams, is de verwachting dat de andere partijen niet zonder Careyn kunnen omdat ze anders hun aanbod om het volledige pakket wijkverpleegkundige zorg te leveren, niet kunnen waarmaken. Careyn op haar beurt zegt dat dit financieel niet lukt omdat ze dan voor 75 procent van het tarief moet gaan werken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top