ACTUEEL

Rode Kruis Ziekenhuis benoemt nieuwe bestuursvoorzitter

Jaap van den Heuvel wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). Hij gaat aan de slag per 1 januari 2016 en volgt Jeroen van Roon op die per 1 december toetrad tot de raad van bestuur van het Amsterdamse OLVG.

Van den Heuvel krijgt onder meer strategie, financiën en allianties in zijn portefeuille. Hij treedt tevens aan als lid van de hoofddirectie van Zorg van de Zaak, grootaandeelhouder van het Beverwijkse ziekenhuis. Naast het dagelijks bestuur van het ziekenhuis zal hij zich ook bezig gaan houden met de invulling van een landelijke ziekenhuisstrategie van Zorg van de Zaak. Op 14 december legt de raad van commissarissen van het RKZ zijn benoeming ter finale goedkeuring voor tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

Van 1997 tot en met 2004 was van den Heuvel al voorzitter van de raad van bestuur in het RKZ. Tot 1 januari 2016 is Van den Heuvel lid van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep en bestuursvoorzitter van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft. Hij werkte daar sinds 2012. Daarvoor was hij vier jaar CEO van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Van den Heuvel  heeft aan de Universiteit van Leiden Geneeskunde gestudeerd en is gepromoveerd in Kwaliteitsmanagement in de zorg. In 1988 behaalde hij zijn MBA aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2003 kreeg hij vervolgens de status van Certified Public Controller aan de VU Amsterdam. In 2011 behaalde hij aan dezelfde universiteit zijn Master in Accounting & Control.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

3 december 2015

Terug naar je 'oude liefde'!

Top