ACTUEEL

Instellingen maakten fouten rond dood vrouw

Opvanginstellingen in Eindhoven hebben voorafgaand aan de dood van een 33-jarige cliënte meerdere communicatiefouten gemaakt. Daardoor belandde de vrouw op straat. Ze werd begin juni 's morgens dood gevonden, op een steenworp afstand van de nachtopvang die haar de toegang had geweigerd.

Ggd's van twee andere regio's hebben het voorval onderzocht. In hun woensdag verschenen rapport constateren ze dat het is misgegaan bij de overdracht. De vrouw gedroeg zich 's avonds agressief in de woonvoorziening van het Leger des Heils. Daarom werd ze doorgestuurd naar de tijdelijke nachtopvang.

De vrouw kwam pas na middernacht aan, in dronken staat. Op dat moment waren de werknemers die op de hoogte waren van haar komst al afgelost. De mensen in de nachtdienst waren niet op de hoogte en weigerden haar. Ook de politie hielp de vrouw niet toen ze aanklopte.

Of de vrouw te redden was geweest, valt volgens de onderzoekers niet te zeggen. De gemeente Eindhoven overlegt volgende week met de betrokken instanties over 'verbeterpunten'. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top