ACTUEEL

Mirjam Sterk nieuwe directeur van MEE NL

Mirjam Sterk wordt per 1 januari 2016 de nieuwe directeur van de coöperatieve vereniging MEE NL. Zij volgt Jan de Vries op, die na ruim vijf jaar MEE verlaat.

Sterk was tot 2012 ruim tien jaar lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Voor de fractie was zij woordvoerder op thema’s als integratie, migratie en de Sociale Zekerheid. Ze studeerde Godgeleerdheid in Utrecht en Amsterdam. Na de Kamerperiode werd zij Ambassadeur Jeugdwerkloosheid en werkte ze als programmamaker en presentator voor de IKON. Momenteel houdt zij zich als vicevoorzitter van de Onderzoeksraad Integriteit Overheid bezig met integriteitsvraagstukken.

In september werd bekend dat de huidige directeur, Jan de Vries, opstapt. Dan wordt MEE Nederland een coöperatieve vereniging en gaat zij verder onder de naam MEE NL. Volgens De Vries is de organisatieverandering een natuurlijk moment om een nieuwe functie te zoeken. De Vries heeft MEE Nederland geleid sinds augustus 2010. Daarvoor was hij voor het CDA acht jaar lang lid van de Tweede Kamer.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

V. Sporen

3 december 2015

Sterkte

Top