Finance

Website jaarverslagen zorg had storing op dag deadline ggz

Website jaarverslagen zorg had storing op dag deadline ggz

De website jaarverslagenzorg.nl, waar zorgorganisaties hun jaarrekeningen online kunnen deponeren, had op 30 november en 1 december met een storing te kampen. Dit terwijl 1 december voor ggz-instellingen de deadline was voor de jaarverslagen over 2014.

Een technische storing in de koppeling van DigiMV met E-Herkenning maakte het tot 1 december rond 12.00 uur onmogelijk om in te loggen met E-Herkenning en de jaarverantwoording aan te leveren, zo licht een woordvoerder van de uitvoeringsinstantie CIBG toe.

Voor ggz-instellingen was de deadline dit jaar, net als vorig jaar, uitgesteld van 1 juni tot 1 december. "De Inspectie voor de Gezondheidszorg zal bij haar handhaving rekening houden met deze bijzondere omstandigheid en eventuele overschrijding van de inlevertermijn als gevolg van de storing met coulance behandelen", aldus het CIBG.

Het CIBG erkent dat door de storing mogelijk een aantal instellingen niet in staat is geweest om tijdig de jaarverantwoording 2014 aan te leveren. Het is volgens de instantie echter niet te achterhalen hoeveel dat er zijn geweest.

Het CIBG kan ook geen uitspraken over het totale aantal GGZ-instellingen dat de deadline van 1 december niet gehaald heeft. Daarvoor verwijst de instantie naar de inspectie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top