Finance

Slotervaart lijdt weer verlies

Het MC Slotervaart is in 2014 opnieuw in de rode cijfers beland: het leed een verlies van 1,4 miljoen euro. Het voortbestaan van het Amsterdamse ziekenhuis is nog steeds onzeker. Dit meldt RTL Nieuws.

In 2013 bedroeg het verlies ruim 5 miljoen euro. In 2014 presteerde het ziekenhuis opnieuw ondermaats, blijkt uit de met vertraging gedeponeerde jaarrekening. De omzet daalde vorig jaar bovendien met bijna 29 procent: van 163 miljoen tot 116 miljoen euro. De omzetdaling komt onder meer door de verkoop van de apotheek en het verloren marktaandeel.

Met een verlies van 1,4 miljoen euro is 2014 het derde achtereenvolgende jaar dat het Slotervaartziekenhuis rode cijfers schrijft. RTL Nieuws noemt het "opmerkelijk" dat het ziekenhuis op de eigen website schrijft dat het sinds 2007 "ieder jaar met een positief financieel resultaat" heeft afgesloten.

Uit de jaarrekening blijkt verder dat accountant KPMG, net als in de voorgaande jaren, waarschuwt voor een "onzekerheid omtrent de continuïteit" van het ziekenhuis. Dat zit hem vooral in de zorgen rond de liquiditeit, die onder druk staat. De liquiditeit geeft aan in welke mate een organisatie kan voldoen aan de kortlopende verplichtingen zoals salarisbetalingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top