Finance

VWS wil nieuwbouw Sint Lucas niet financieren

Het Sint Lucas Ziekenhuis in Winschoten krijgt geen geld voor de nieuwbouwplannen. Het ministerie van VWS weigert 22 miljoen euro uit te keren. Dat meldt RTV Noord.

Opheldering van Klink

Het ziekenhuis heeft minister Ab Klink om opheldering gevraagd. Ziekenhuizen kregen voorheen jaarlijks een fictief bedrag van de overheid om dit op een later tijdstip om te zetten in herbouw en nieuwbouw. De hoogte van dit bedrag was afhankelijk van de staat van de gebouwen. De locatie Delfzicht heeft drie jaar geleden dit geld omgezet in de nieuwbouw van poliklinieken. Het Sint Lucas Ziekenhuis kan hier nu geen aanspraak op doen.

Scenario’s

Ziekenhuisdirecteur Jan Cooijmans sluit niet uit dat de Ommelander Ziekenhuis Groep, waar het Sint Lucas Ziekenhuis onderdeel van is, een geheel nieuw ziekenhuis zal bouwen. Cooijmans vindt dit echter wel het meest onwaarschijnlijke scenario. Maar als er niets gebeurt, dan kan het ziekenhuis over vijf jaar niet meer verder, stelt Cooijmans op RTV Noord.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top