ACTUEEL

Homeopathie impopulair onder huisartsen

Huisartsen schrijven ruim de helft minder homeopathische middelen voor dan twintig jaar geleden. Vorig jaar adviseerde zo’n zeventien procent van de dokters de patiënt een homeopathische oplossing tegen een kwaal. Twintig jaar eerder was dat nog veertig procent.

Verzoek van patiënt

Dat schrijft Medisch Contact naar aanleiding van een onderzoek in de provincie Utrecht door leden van Stichting Skepsis, die beweringen van onder meer genezers aan een kritisch onderzoek onderwerpt. Als gewone huisartsen al iets homeopathisch voorschrijven, dan gebeurt dat vooral omdat de patiënt dat wil. De behandelwijze wordt vooral gebruikt als de reguliere geneeskunde geen pasklaar antwoord heeft en dan meestal als placebo. Enkele huisartsen schrijven de middelen vaker voor dan anderen.

Scepsis

Hoofdredacteur Ben Crul van Medisch Contact denkt dat huisartsen sceptischer zijn geworden over homeopathie, omdat ze het liefst een recept geven voor iets waarvan bewezen is dat het helpt. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

jaap Andriesse

10 juni 2010

Goed en breed opgezet onderzoek dat zeker aandacht en uitwerking verdient van overheid en zorgverzekeraars.

Jammer dat het afgezet wordt tegen het slecht opgezette en op minimale hoeveelheid respons gebaseerde onderzoek(-je) van St. Skepsis lees VttK

Top