Vastgoed

Erasmus MC wil jeugd-ggz behoeden voor ‘prikkelend’ museumdepot

Erasmus MC wil jeugd-ggz behoeden voor ‘prikkelend’ museumdepot

Het Erasmus MC tekent bij de Raad van State beroep aan tegen het besluit van de Rotterdamse gemeenteraad dat de bouw van een nieuw museumdepot naast de afdeling kinderpsychiatrie mogelijk maakt.

Het Collectiegebouw van museum Boijmans van Beuningen, in de volksmond inmiddels al De Pot gedoopt, wordt in de huidige plannen vlak naast de tuin van de kliniek van Kinderpsychiatrie gebouwd.

Bestuursvoorzitter Ernst Kuipers heeft gedurende de planfase steeds gezegd dat het Erasmus MC geen bezwaar heeft tegen de komst van het Collectiegebouw en ook niet tegen het blinkende ontwerp ervan, maar wel tegen de plaats waar het moet worden gebouwd. "We hebben de zorg voor een kwetsbare groep kinderen met ernstige psychiatrische aandoeningen, vaak in combinatie met een lichamelijke ziekte”, aldus Kuipers onlangs in het AD Rotterdams Dagblad. “Het Collectiegebouw levert voor hen te veel prikkels op."

Kuipers wil dat het gebouw minimaal 20 meter verderop richting Boijmans wordt geplaatst, zodat er voldoende ruimte komt voor een rij groenblijvende bomen. Met het oog hierop heeft het Erasmus MC een voorlopige voorziening aangevraagd. Die voorziening moet het besluit van de gemeenteraad schorsen, zodat niet met de bouw van het kunstdepot kan worden begonnen zolang de Raad van State geen besluit heeft genomen. De gemeenteraad ging begin november akkoord met het bestemmingsplan.

Collectiegebouw_kunstdepot_Boijmans

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top