ACTUEEL

Bestuurder Verveer vertrekt bij Spijkenisse MC

Martin Verveer beëindigt in februari zijn functie als bestuurder in het Spijkenisse Medisch Centrum (Spijkenisse MC) na twee jaar. Hij begint dan als bestuurder in het Instituut Verbeeten, een centrum voor radiotherapie en nucleaire geneeskunde.

In het kader van een lopend onderzoek naar de toekomstige positie van het Spijkenisse MC is Tijs van der Wielen door de coöperatie Zorg op Zuid tijdelijk benoemd tot tweede bestuurder van het Spijkenisse MC. Van der Wielen leidt het onderzoek. De eerste conclusies hiervan zijn inmiddels bekend. Het zorgprofiel is inhoudelijk goed en de zorg voor de patiënt zal dus onveranderd blijven. Wel zijn de kosten en de opbrengsten in het huidige Spijkenisse Medisch Centrum erg in onbalans. Naar aanleiding hiervan wordt deze maand een besluit  genomen over de te nemen stappen welke erop  gericht zijn om de organisatie op een efficiëntere wijze in te richten.

Martin Verveer werd in januari 2013 aangesteld als bestuurder van het Spijkenisse MC, dat voorheen het Ruwaard van Putten ziekenhuis heette. Voor zijn aantreden bevond het ziekenhuis zich in zwaar weer. In 2010 werd bekend dat op de afdeling cardiologie van het ziekenhuis een onverklaarbaar hoog aantal sterfgevallen zou zijn geweest.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top