ACTUEEL

GGZ Delfland koos bewust voor stilzwijgen

Na maanden zwijgen doorbreekt het bestuur van GGZ Delfland de mediastilte met een interview in Psy. Terwijl het imago van de ggz-instelling flink beschadigd raakte toen veertien psychiaters per brief het vertrouwen in de directie opzegden, negen van hen ontslag aankondigden en de aantijgingen over fraude en intimidatie aanhielden, bleven de directie en de raad van toezicht onbereikbaar voor commentaar. Aan Psy leggen zij uit waarom.

beloofd geheimhouding

Psy spreekt met GGZ Delfland-bestuurder en psychiater Iris Bandhoe, interim-bestuurder Johan Wagenaar, woordvoerder Jan Willem van der Ree en voorzitter van de raad van toezicht Martin van Pernis. Van Pernis zegt dat de raad van toezicht onderzoeksbureau Boer & Kroon opdracht heeft gegeven onderzoek te doen naar de situatie en wat de aanleiding was voor de psychiaters om middels een brief het vertrouwen op te zeggen. Daartoe was geheimhouding beloofd aan de psychiaters die ten behoeve van het onderzoek zijn geïnterviewd. “Als we van tevoren hadden gezegd dat die informatie in de krant zou komen, hadden we misschien geen goede informatie gekregen.”

Conflict intern opgelost

Volgens Van Pernis zijn de media altijd gevoed door anonieme bronnen. “Wij hebben nooit de gelegenheid tot wederhoor gekregen.” Psy werpt hem tegen dat dat ook lastig gaat, als de organisatie weigert te bemiddelen om in contact te komen met de psychiaters. Maar Van Pernis stelt dat zij daar niet over gaan en dat de psychiaters zelf de pers wel hadden gezocht als ze contact met de media wilden. Als derde reden noemt Van Pernis dat de dialoog binnen de organisatie moet plaatsvinden en niet daarbuiten. Woordvoerder Van Ree: “We hadden hier niet gezeten als we actief het gevecht in de media hadden uitgevochten. Dan hadden we het conflict niet intern kunnen oplossen.” Lees meer op de website van Psy.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

10 december 2010

ggz drenthe heeft ook maar 1 remedie voor wantoestanden aldaar:ZWIJGEN!!zwijgen tot patienten er dood bij neervallen,ZWIJGEN tot in het uiterste en een HELE grote doofpot hebbben,dat heeft ggz drenthe!Er gebeuren daar hele rare dingen!

Anoniem

10 december 2010

en ook intimidatie is bij ggz drenthe ZEER VEEL AANWEZIG!!!!evenals valsheid in geschrifte..

Anoniem

21 oktober 2013

Ja, zie ook deze spelregels van de heer van der Ree: http://www.ggz-delfland.nl/footer-menu/pers.html
Deze zogenaamde "communicatie adviseur" adviseert vooral om niet te communiceren en intern eerst te zorgen dat alle schandalen niet meer traceerbaar zijn.

Top