ACTUEEL

NPCF kroont Deventer Ziekenhuis tot meest patiëntvriendelijke

Het Deventer Ziekenhuis is volgens PatiëntenFederatie NPCF het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van 2015. Dat is woensdag bekend gemaakt tijdens het event 'Kent u de wensen van uw patiënt?'

Het Deventer Ziekenhuis volgt hiermee het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem op als winnaar. Gita Gallé, voorzitter Raad van Bestuur Deventer Ziekenhuis nam de prijs namens Deventer Ziekenhuis in ontvangst.

Waardering

De uitslag is gebaseerd op de waardering op ZorgkaartNederland, het platform waarop patiënten hun zorgverlener een cijfer kunnen geven. Elke waardering op ZorgkaartNederland bestaat uit zes onderdelen: afspraken, accommodatie, medewerkers, luisteren, informatie en behandeling. Het gemiddelde hiervan telt als één waardering. Luisteren en informatie wegen zwaarder. Deze twee onderdelen worden als meest relevant gezien om de patiëntvriendelijkheid te bepalen.

Daarnaast worden het percentage aanbevelingen van een ziekenhuis, kliniek, verpleeg-/ verzorgingshuis of zorgverlener en  het aantal waarderingen dat men heeft verzameld meegenomen in de berekening.

Kleine verschillen

Tweede in de lijst van ziekenhuizen is Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. Derde is het Sint Jans gasthuis in Weert. Maar de verschillen in de top drie zijn klein. De top drie onderscheidt zich vooral in het personeel en de informatievoorziening. De deskundigheid en het vriendelijke personeel maken dat patiënten hoge waarderingen geven. Ook waarderen patiënten de duidelijke uitleg heel erg. Het geeft ze vertrouwen in de arts en in de behandeling, aldus de NPCF.

Winnaars

Ook in de categorie Klinieken is er een nieuwe winnaar. De Sint Maartenkliniek mag zichzelf een jaar lang de Meest patiëntvriendelijke kliniek van Nederland noemen, zo is te lezen op ZorgkaartNederland.nl.

Nieuw dit jaar waren de prijzen voor meest cliëntvriendelijke verpleeg-/verzorgingshuis en patiëntvriendelijke zorgverlener. Verpleegorganisatie Opella in Ede ging met de eer van meest cliëntvriendelijke verpleegorganisatie aan de haal. Cardioloog L. Hofstra mag zich de eerste winnaar noemen van de prijs voor meest patiëntvriendelijke zorgverlener.

De prijzen zijn overhandigd door Gerdi Verbeet, voorzitter raad van toezicht en Dianda Veldman, directeur-bestuurder bij Patiëntfederatie NPCF.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top