ACTUEEL

'MEE is grootste cliëntondersteuner van Nederland'

De coöperatieve vereniging MEE is naar eigen zeggen de grootste organisatie voor cliëntondersteuning voor de Wet langdurige zorg in Nederland. Dit komt doordat zorgkantoren MEE voor 2016 op grote schaal hebben ingekocht.

Voor 2016 hebben zorgkantoren alle twintig MEE-organisaties ingekocht om cliëntondersteuning te bieden aan mensen die vanwege een beperking zijn aangewezen op langdurige zorg. In het opstartjaar 2015 zag MEE het aantal cliënten met een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) steeds verder oplopen. Volgens de organisatie zagen de zorgkantoren deze toename ook en hebben ze daarom MEE voor 2016 op grote schaal ingekocht.

Ieder die recht heeft op langdurige zorg met een Wlz-indicatie kan hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Diegene ondersteunt de zorgvrager met al zijn vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. De cliëntondersteuning van MEE is vooral gericht op de versterking van de positie van de cliënt, zodat diegene weloverwogen keuzes kan maken over zorg. Voor zorgvragers zijn er geen kosten verbonden aan de inzet van een cliëntondersteuner.

Collectief

MEE Nederland is de branchevereniging van de twintig MEE-organisaties en bevordert in die hoedanigheid de zelfredzaamheid en participatie van mensen met een beperking. Vanaf 1 januari wordt MEE Nederland een coöperatieve vereniging en gaat zij verder onder de naam MEE NL. Directeur Jan de Vries draagt dan het stokje over aan Mirjam Sterk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top