ACTUEEL

Bestuurder Daelzicht stapt op na conflict

Cock Aquarius, bestuurder van gehandicaptenorganisatie Daelzicht in Heel, is maandag 26 oktober per direct opgestapt vanwege een conflict over onder meer de bouwactiviteiten van de organisatie. Dat meldt Dagblad De Limburger.

Onwerkbare verhoudingen

De voorzitter van de raad van toezicht Godfried Prieckaerts spreekt in Dagblad De Limburger van gespannen verhoudingen tussen Aquarius en de directie en het management. Aquarius heeft volgens de toezichthouder zelf geconstateerd dat er sprake is van onwerkbare verhoudingen. Ze was sinds april 2000 in dienst bij Daelzicht. Prieckaerts neemt voorlopig de bestuurstaken van Aquarius op zich.

Conflict over nieuwbouw

Het is onduidelijk waarover de partijen precies in conflict zijn. Het zou vooral gaan over ‘intermenselijke relaties’ en de uitgestelde nieuwbouw. In september werd de nieuwbouw van groepswoningen en de renovatie van bestaande behuizing opgeschort. Met de nieuwbouw is een bedrag van achttien miljoen euro gemoeid. Volgens Prieckaerts verkeert Daelzicht niet in financiële problemen en heeft Aquarius ook niet te veel geld uitgegeven. Wel moet de organisatie een aantal keuzes maken om de balans tussen optimale zorg en betaalbaarheid te vinden, meldt de toezichthouder. Een ander punt van conflict zou de afdeling voor autisten zijn. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft in september 2008 een onderzoek ingesteld naar vermeende wantoestanden bij Daelzicht.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top