ACTUEEL

Delfzicht Ziekenhuis verliest personeelsverblijven

Het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl moet per 1 november de flat waar het ziekenhuis ruimtes voor artsen met nachtdiensten, nieuwe artsen en stagiaires huurde, verlaten. Dat heeft de kantonrechter bepaald, zo meldt RTV Noord.

Oordeel kantonrechter

De huidige eigenaar is drie maanden geleden naar de rechter gestapt, omdat hij het gebouw zo leeg mogelijk wil opleveren aan de nieuwe eigenaar. Ziekenhuisdirecteur Jan Cooijmans stelt op RTV Noord dat de eigenaar anderhalf jaar lang weinig van zich had laten horen en dat hij drie maanden voor de oplevering plotseling naar de rechter is gestapt. De kantonrechter heeft de eigenaar in het gelijk gesteld.

Noodmaatregelen

Het ziekenhuis neemt nu noodmaatregelen. Zo vertrekken de stagiaires voorlopig naar Winschoten en regelt het ziekenhuis vervoer naar Delfzijl. De artsen hebben via woningcorporatie Acantus een oplossing gevonden. Medewerkers die een vast huurcontract hebben, genieten volgens de kantonrechter huurbescherming. Zij kunnen voorlopig in de flat blijven wonen.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top