ACTUEEL

VUmc roept studentes op tot aangifte om 'bangalijst'

Op de opleiding Geneeskunde aan het VU medisch centrum (VUmc) circuleert een lijst vrouwen staan die makkelijk het bed in te krijgen zouden zijn. De onderwijsdirecteur van het VU mc roept studentes op om aangifte te doen als ze op de 'bangalijst' staan. Dit meldt journalist Ton F. van Dijk.

Van Dijk baseert zich op een brief van onderwijsdirecteur Gerda Croiset. Zij schrijft daarin dat de opstellers van de lijst een "juridisch strafbaar feit" gepleegd. "Wij vinden dit feit moreel en maatschappelijk onaanvaardbaar en geven hierbij aan dat wij dergelijke uitingen op onze faculteit op geen enkele wijze zullen tolereren", schrijft Croiset namens de directie van de opleiding.

Verder kondigt ze "gepaste maatregelen" aan tegen de initiatiefnemers van de bangalijst. Wat die zijn blijkt niet uit de email. Daarnaast heeft het VUmc vertrouwenspersonen aangewezen, tot wie vrouwen die op de lijst staan zich kunnen wenden om hun verhaal te doen en advies te krijgen over vervolgstappen. Het VUmc is op zoek naar de opstellers van de lijst.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Olaf Wijman

12 december 2015

Goede actie. 'Maar wat un spelvoute in dit berichd'.

Top