Vastgoed

Alrijne Ziekenhuis opent locatie SassemBourg

Het Alrijne Ziekenhuis opent in het voorjaar 2016 een buitenlocatie in woonzorgcentrum SassemBourg waar patiënten voor medisch specialistische zorg terecht kunnen. Ron Treffers, voorzitter raad van bestuur Alrijne Zorggroep, en Steven Schrader, directeur woonstichting Vooruitgang, tekenden zaterdag de huurovereenkomst bij de officiële opening.

Alrijne wil in SassemBourg een compleet zorgpakket aan ouderen bieden, zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. "Daarvoor zijn geschikte woningen essentieel, maar ook de juiste zorg dichtbij huis", stelt het ziekenhuis. "SassemBourg combineert goede woningen samen met een breed aanbod van zorgvoorzieningen van pedicure, thuiszorg tot prik laboratorium."

Samenwerken

"Wij zien deelname aan SassemBourg als een heel mooie kans om vanuit onze buitenlocatie nieuwe zorgvormen te ontwikkelen samen met andere zorgaanbieders en welzijnsorganisaties", zegt Eva van Velzen, programmamanager keteninnovatie bij Alrijne Ziekenhuis. "Daarbij staat altijd voorop wat de patiënt nodig heeft én vooral dat de huisarts de regie in het zorgproces houdt. Bij nieuwe zorgvormen valt te denken aan: een medisch specialist of gespecialiseerd verpleegkundige die met huisartsen een casus bespreekt, meekijkt tijdens een consult of deelneemt aan een multidisciplinair overleg. De zorgverleners kunnen door samen te werken van elkaar leren. Dit komt uiteindelijk allemaal ten goede aan de patiënt."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top