ACTUEEL

Zuidoost Utrecht gunt complete jgz aan GGD Utrecht

De gemeenten Bunnik, De Bilt, Zeist, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug (regio Zuidoost Utrecht) hebben besloten om de volledige jeugdgezondheidszorg (jgz) vanaf 1 januari uit te laten voeren door GGD regio Utrecht. Voorheen werd de zorg voor kinderen van 0 tot 4 jaar en die voor kinderen van 4 tot 18 jaar door twee verschillende organisaties uitgevoerd.

Door alle zorg bij één organisatie onder te brengen hoeft informatie over kinderen niet meer overgedragen te worden van de ene naar de andere organisatie, stellen de vijf gemeenten. "Nu de zorg voor jonge kinderen ook door de GGD Utrecht wordt gedaan, kunnen broertjes en zusjes van alle leeftijden binnen één instelling de zorg en aandacht krijgen die nodig is", zegt Wethouder Jorrit Eijbersen van Bunnik tegenover de Nieuwsbode Bunnik. "Ik ben blij dat de intensieve samenwerking tussen gemeenten en de GGD tot dit mooie resultaat heeft geleid."

Samenwerking met Vitras beëindigd

Momenteel voert Vitras nog de jeugdgezondheidszorg uit voor de kinderen van 0-4 jaar. Volgens de gemeenten naar tevredenheid. Met de keuze voor GGD regio Utrecht wordt de samenwerking tussen de gemeenten en Vitras voor de jeugdgezondheidszorg beëindigd.

Medewerkers van Vitras komen in dienst bij GGD Utrecht en blijven zo de werkzaamheden op de consultatiebureaus uitvoeren. Voor de ouders met kinderen blijft daardoor veel hetzelfde. Zij kunnen ook in de toekomst op de bekende locaties terecht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top