ACTUEEL

Psychiaters GGZ Delfland trekken ontslag in

Van de negen psychiaters van GGZ Delfland die met ontslag dreigden, stappen er twee daadwerkelijk op per 1 december. Dat laat GGZ Delfland op haar website weten.

Ontslagdreiging

In september hebben negen psychiaters een brief geschreven aan de raad van toezicht. Zij stelden dat de raad van bestuur de kwaliteit van de patiëntenzorg in gevaar brengt en zou intimideren. Er zou sprake zijn van een onveilige werksituatie en de directie zou aanzetten tot fraude. GGZ Delfland ontkende, maar probeerde zoveel mogelijk uit de media te blijven. De organisatie wilde de problemen intern uitspreken en oplossen. Na gesprekken tussen de psychiaters, de raad van toezicht, de raad van bestuur, de medische staf en directies hebben zeven psychiaters besloten te blijven.

Veilig stellen A-opleiding

In september was er nog sprake van het verdwijnen van de A-opleiding van GGZ Delfland. De beoogde A-opleider waarmee het bestuur de A-opleiding voor psychiaters zou garanderen, was weliswaar aangenomen, maar de maximale termijn dat iemand zonder erkenning mag waarnemen, was verstreken. GGZ Delfland liet in een reactie weten dat dit niet het geval was. In oktober is Erik van Duijn als psychiater gestart bij GGZ Delfland. Hij is de beoogde nieuwe A-opleider. De erkenningsaanvraag voor zijn benoeming loopt nog.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top