ACTUEEL

JBZ telt meer Klebsiella-besmettingen

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch zijn nog meer patiënten besmet geraakt met de gevaarlijke darmbacterie Klebsiella. Het gaat om acht patiënten, bovenop de acht waar maandag al melding van werd gemaakt. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis laten weten.

Inmiddels heeft het ziekenhuis een opnamestop afgekondigd voor de afdelingen interne geneeskunde, longgeneeskunde, de afdeling maag, darm en lever en de afdeling oncologie. Hiermee hoopt het ziekenhuis verdere verspreiding te voorkomen. Ook worden alle patiënten die in het ziekenhuis liggen deze week onderzocht. De helft van hen (343) zijn inmiddels getest. Ook patiënten die al naar huis zijn worden onderzocht.

Het ziekenhuis maakte eerder deze week bekend dat een multiresistente variant van de bacterie was opgedoken op twee afdelingen chirurgie.

Ongevaarlijk

De darmbacterie Klebsiella is ongevaarlijk voor gezonde mensen. Maar als iemand een infectie oploopt, zijn de mogelijkheden om die te bestrijden met antibiotica zeer beperkt. In Nederland komt de multiresistente Klebsiella pneumoniae weinig voor.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft ruim 760 bedden en ongeveer 4000 medewerkers.

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam raakte enkele jaren geleden in opspraak nadat de Klebsiellabacterie was uitgebroken. Toen raakten 118 mensen besmet en zeker drie patiënten overleden. Een onderzoekscommissie stelde dat iedereen had gefaald in de aanpak van de darmbacterie. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top