Finance

Amsterdam betaalt 4,7 miljoen te veel aan zorginstelling

De gemeente Amsterdam heeft dit jaar ruim 5,2 miljoen euro te veel uitbetaald aan diverse instellingen, waaronder ruim 4,7 miljoen euro aan een zorginstelling. Het gaat om dubbele betalingen die per ongeluk zijn uitgevoerd, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad, volgens het Parool.

De zorginstelling, waarvan de naam niet bekend is gemaakt, heeft het te veel ontvangen bedrag inmiddels teruggegeven. Het gaat verder om nog twee dubbele betalingen. Aan de afdeling Re-integratie en Werk is de huur een tijdlang dubbel betaald. Het gaat hier om ruim 4 ton, waarvan inmiddels een kleine 3 ton is terugbetaald. Aan woningcorporatie Ymere zijn voor een bedrag van 31.001 euro facturen dubbel betaald. Dat wordt op korte termijn terugbetaald.

Het college van burgmeester en wethouders zoekt uit hoe het opnieuw fout heeft kunnen gaan. In mei meldde het college aan de gemeenteraad dat de gemeente voor 8 ton aan foutieve betalingen had gedaan aan 116 burgers. Toen stelde de interne accountantsdienst vast dat de ambtenaren die de betalingen doen soms onvoldoende kennis hebben van de systemen, niet altijd de procedure volgen en bij afwijkingen onvoldoende kritisch zijn.

Eind 2008 maakte de gemeente Amsterdam per abuis 188 miljoen euro, in plaats van 1,88 miljoen euro, over aan woonkostenbijdrage aan minima in de stad. Momenteel vindt er, mede naar aanleiding van die fout, een raadsenquête plaats naar de financiële functie van de gemeente. In februari wordt het eindrapport verwacht, volgens het Parool.

(ANP/ Parool)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top