Finance

Achmea claimt bijna vier miljoen euro van STN Zorg

Achmea eist 3,7 miljoen euro van thuiszorgorganisatie Samenwerkende Thuiszorg Nederland (STN Zorg) in Zoetermeer. STN Zorg kan volgens Achmea niet voldoende aantonen wat er is gebeurd met het gemeenschapsgeld voor de verzorging van ouderen en gehandicapten en daarom eist de verzekeraar het geld terug. Dat meldt de Telegraaf.

Controle op administratie

STN Zorg werkte samen met zorgbedrijf U en Zo in Rotterdam. Dit bedrijf wordt verdacht van miljoenenfraude met AWBZ-gelden. De bestuurders van U en Zo zijn vorig jaar gearresteerd op verdenking van valsheid in geschrifte, verduistering, witwassen en deelname aan een criminele organisatie, weet de Telegraaf. Dit was voor Achmea aanleiding voor extra controle op de administratie van STN Zorg. Een woordvoerster van Achmea laat in de krant weten dat STN Zorg de vragen over de samenwerking met onderaannemers zoals U en Zo onvoldoende heeft beantwoord. Achmea staakt daarom vanaf 2010 de samenwerking met STN Zorg.

Verzekeraars stoppen met STN Zorg

Ook zorgverzekeraar Agis heeft de samenwerking stop gezet. De claim van Achmea en de beëindiging van de samenwerking door zowel Achmea als Agis brengen het voortbestaan van STN Zorg in gevaar. Vivian Broex, bestuurder van STN Zorg, is echter optimistisch. Zij stelt dat het niet om een miljoenenclaim gaat, maar om enkele tienduizenden euro’s. STN Zorg heeft juridische procedures lopen tegen Achmea en Agis. De organisatie eist vermindering van de vordering en een verbod op de eenzijdige beëindiging van de samenwerking.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

28 oktober 2009

Jullie moeten je verhaal eerst eens controleren...klopt helemaal niet!!!

Anonym

28 oktober 2009

hoezo klopt het niet? een toelichting zou fijn zijn...

Anonym

28 oktober 2009

als het waar is heb ik medelijden met het personeel in de wijk wat zo ontzettend zijn best doet om onder hoge werkdruk toch de clienten de goede zorg te bieden die ze verdienen.

Top