ACTUEEL

UenZo vrijgesproken van zorgfraude

De thuiszorgorganisatie UenZo uit Rotterdam is volledig vrijgesproken van fraude. De rechtbank in Rotterdam zegt dat er geen bewijs is dat UenZo voor miljoenen euro's onterecht heeft gedeclareerd. Dit schrijft RTV Rijnmond.

Volgens de rechter was de administratie van UenZo weliswaar niet op orde, maar dat had te maken met de snelle groei van de thuiszorginstelling, die veel allochtone cliënten had. In de dossiers die justitie had aangeleverd, zijn wel gebreken geconstateerd maar die vallen binnen de foutmarge, meldt de regionale zender.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zeven jaar onderzoek gedaan naar de vermeende fraude bij de thuiszorginstelling. In een aantal gevallen zou UenZo hebben gedeclareerd voor zorg die niet was geleverd. De rechtbank zegt slechts op één concreet misstand te zijn gestuit. Maar als geheel kan van UenZo niet worden gezegd dat de instelling was gericht op fraude, aldus de rechter. Ook de curator die het faillissement van UenZo had afgewikkeld, had die conclusie al getrokken.

Marokko

Justitie was de fraudezaak gestart in 2008, nadat bestuurders van UenZo grote sommen geld naar Marokko hadden overgeboekt. Het vermoeden rees toen dat het om crimineel geld ging. Het is nog niet bekend of het OM in beroep gaat tegen de vrijspraak. Het OM had straffen tot één jaar cel geëist en boetes van 20.000 euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top