ACTUEEL

TWB Thuiszorg neemt 700 cliënten over

TWB Thuiszorg in Roosendaal neemt met ingang van januari de huishoudelijke ondersteuning van ruim 700 cliënten van Groenhuysen en Surplus over. Ook stappen als gevolg van de overname ruim zestig medewerkers over naar TWB.

Van Groenhuysen betreft het 19 medewerkers en 120 cliënten uit de gemeente Rucphen. Surplus vertrouwt de zorg van 600 cliënten uit Moerdijk toe aan TWB. Van de Zevenbergse zorgorganisatie gaan circa 43 medewerkers mee over naar TWB. Met de overdracht wordt TWB één van de grootste aanbieders van huishoudelijke ondersteuning in westelijk Noord-Brabant.

De overdracht vloeit voort uit het dalende budget voor Huishoudelijke Ondersteuning. Voor 2016 wordt de rijksbijdrage aan gemeenten opnieuw aanzienlijk verlaagd. Deze daling en het feit dat de dienst Huishoudelijke Ondersteuning al enige jaren niet meer behoort tot de kernactiviteiten van Surplus, maken het voor Surplus onmogelijk om deze zorg in gemeente Moerdijk voort te zetten. In Rucphen koos Groenhuysen er voor om voor 2016 geen contract te sluiten met de gemeente voor het leveren van Huishoudelijke Ondersteuning. Door de verlaging van de tarieven is deze dienst voor hen niet langer rendabel.

TWB is naar eigen zeggen “door de flinke omvang en efficiënte werkwijze” wel in staat om de huishoudelijke ondersteuning voort te zetten.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top