ACTUEEL

Ambulancepersoneel voert actie voor goede cao

Tientallen ambulancemedewerkers hebben dinsdag op het Lange Voorhout in Den Haag geprotesteerd voor een goede cao. Op de laatste onderhandelingsdag wilden zij voor het CAOP-gebouw, waar het overleg plaatsvindt, de werkgevers nog even flink toespreken.

Eén nieuwe sector-cao voor ambulancepersoneel

De onderhandelingen verlopen niet soepel volgens de Abvakabo FNV. De onderhandelingspartijen kregen al een maand extra om tot een akkoord te komen. De vier bestaande cao’s moeten tot  één nieuwe sector-cao worden geharmoniseerd. Met name private, maar ook publieke werkgevers weigeren, aldus Abvakabo FNV.  Belangrijk aspect is volgens de vakbond dat geen van de werkgevers bereid is om de kosten van harmonisatie te betalen. “Komt het daarom morgen niet tot een akkoord, dan zijn de werknemers in de sector niet zeker van hun toekomst”, aldus Abvakabo FNV.

Privatisering ambulancediensten

Het gaat de bond en de werknemers niet alleen om de cao. Ook de totale privatisering van de ambulancediensten geeft onzekerheid volgens de bonden. “Het vermarkten en de commercialisering van de zorg in samenhang met het voornemen van minister Klink om het totale financiële stelsel binnen de zorg te wijzigen, kan de ambulancesector twintig jaar terugwerpen in de tijd”, menen de bonden, die stellen dat winst belangrijker wordt dan kwalitatieve zorg. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top