ACTUEEL

Cerfontaine nieuwe toezichthouder bij OLVG

Gerlach Cerfontaine is benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam. Hij volgt per 1 januari 2010 Willem Stevens op.

Accent op transparantie

Stevens vertrekt omdat de zittingstermijn van tweemaal vier jaar is afgelopen. Cerfontaine zegt in een persbericht van het OLVG bewust te hebben gekozen voor het ziekenhuis “vanwege de uitstekende professionele reputatie en de voortreffelijke zorg. Ik ga als toezichthouder met name het accent leggen op transparantie van de kwaliteit van zorg en de patiëntveiligheid."

Loopbaan Cerfontaine

Cerfontaine is hoogleraar Corporate Governance aan de Universiteit Utrecht en hoogleraar regionale innovatie United Nations aan de Universiteit Maastricht. Cerfontaine bekleedt verschillende nevenfuncties. Zo is hij onder meer adviseur van het hoofdbestuur van de KNMP. Hij was voorheen president-directeur van de Schiphol Group, medisch directeur van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, bestuurder van het Academisch Ziekenhuis Amsterdam en het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top