Finance

'Saxenburgh betaalde bestuurder bijna ton te veel'

De zorginstelling Saxenburgh Groep heeft ruim 88.000 euro te veel betaald aan een bestuurder in 2014. Dit blijkt uit onderzoek door RTL Z. De bestuurder heeft het geld inmiddels aan de Overijsselse zorginstelling terugbetaald.

De Saxenburgh Groep boekte vorig jaar een verlies van 1,8 miljoen euro op een omzet van ruim 112 miljoen euro. Als gevolg van financiële problemen moest Saxenburgh de afgelopen jaren 375 medewerkers ontslaan. Uit de recent openbaar gemaakte lijst van bestuurders in de (semi-)publieke sector die boven de norm van de Wet Normering Topinkomens (WNT) verdienen, blijkt dat de zorginstelling vorig jaar 88.165 euro te veel heeft betaald aan een bestuurder. Uit de rapportage blijkt dat deze betaling niet onder een overgangsregeling viel, maar wordt gerekend tot de overtredingen van de WNT.

Wie de Saxenburgh-bestuurder is, is volgens RTL Z niet bekend. Vorig jaar meldde de tv-zender dat de zorginstelling de financieel bestuurder Henk van der Wal in 2013 een ontslagpremie van ruim 285.000 euro betaalde. Hij moest vertrekken als gevolg van de financiële tegenvallers. Of Van der Wal ook de bestuurder is, die bijna een ton te veel ontving, kan niet worden opgemaakt uit de jaarrapportage WNT of de jaarrekeningen van Saxenburgh. Uit de jaarrapportage blijkt wel dat toezichthouder CIBG de zorginstelling heeft opgedragen om het geld bij de bestuurder terug te halen. Dat is volgens het rapport inmiddels ook gebeurd.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Olaf Wijman

21 december 2015

'Financieel bestuurder Henk van der Wal een ontslagpremie van ruim 285.000 euro'. 'Hij moest vertrekken als gevolg van de financiële tegenvallers'.

Top