ACTUEEL

PvdA: 'Geloofsovertuiging zorgpersoneel is irrelevant'

De eisen die Zorggroep  Manna in Hengelo stelt aan nieuw personeel roepen vragen op in de gemeenteraad van Hengelo. De zorggroep vraagt een positief christelijke levensovertuiging van haar nieuwe medewerkers. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

‘Irrelevante eis’

PvdA-raadslid Maarten Hollander laat via Twitter weten de eis irrelevant te vinden. Hollander op Twitter: “Schriftelijke vragen over wervingsbeleid van zorgaanbieder WMO Manna: vragen een positief christelijke levensovertuiging. Stofzuigt dat beter?” De lokale PvdA vindt dat iedereen in aanmerking moet kunnen komen voor de vacatures. Zorggroep Manna opereert immers op basis van gemeenschapsgeld uit de Wmo, stelt de partij. Volgens het Reformatorisch Dagblad heeft PvdA het college van burgemeester en wethouders gevraagd het personeelsbeleid met Zorggroep Manna te bespreken.

Respect voor identiteit

Manna stelt echter dat zij niet selecteert op basis van identiteit. Manager zorg en welzijn van Manna André Kuipers zegt van het personeel te verlangen dat zij de identiteit van Manna respecteren en daarnaar handelen. Kuipers geeft aan dat maatschappelijke verantwoordelijkheid belangrijker is dan identiteit.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top