ACTUEEL

Ouders krijgen meer te zeggen over zorg

Er komt een centraal aanspreekpunt voor ouders met kinderen die complexe zorg nodig hebben. Dat zei staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) in het televisieprogramma Kassa zaterdag.

Dit meldt de NOS.

Van Rijn richt het team op in samenwerking met zijn collega op het ministerie van Onderwijs. Kinderen en hun ouders krijgen nu op die twee terreinen met verschillende regels en eisen te maken. "We moeten niet volgens de regels zorg bieden, maar in overleg met kinderen en ouders", zei Van Rijn. Hij wil ervoor gaan zorgen dat zij meer te vertellen hebben over hun eigen zorg, als dat nodig is.

Veel ouders vinden het ingewikkeld om de juiste zorg voor hun kind te krijgen. De staatssecretaris wil dit simpeler maken, bijvoorbeeld door het aantal benodigde formulieren terug te schroeven. Hij zei dat het heel belangrijk is dat de zorg weer dichter bij mensen komt, begrijpelijker wordt en er meer zorg op maat kan worden gegeven. Van Rijn zei dat hij die verandering al op diverse manieren heeft ingezet en noemde als voorbeeld de wijkverpleegkundigen. Die hebben nu meer te zeggen dan vroeger kunnen samen met cliënten bepalen wat in een specifiek gezin het beste is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top