Finance

Apothekers halen half miljoen handtekeningen op

De actie 'Ik geef (om) zorg!' van de Nederlandse apothekers heeft in totaal een half miljoen handtekeningen opgeleverd. Deze worden woensdag 28 oktober afgeleverd bij minister Ab Klink van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Verliesgevende situatie apothekers

Brancheorganisatie KNMP heeft de actie op touw gezet, omdat apothekers zich verzetten tegen verschillende maatregelen van het ministerie en de verzekeraars tegen hen. “Vrijwel alles apothekers komen nu in een verliesgevende situatie terecht. We moeten daardoor noodgedwongen fors bezuinigen op de zorg. Het signaal dat er iets moet gebeuren, wordt nu ook door patiënten afgegeven'', aldus de apothekers in een verklaring van KNMP. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top