ACTUEEL

Arts gewaarschuwd voor inzet I Tjing-kaarten

Een revalidatiearts uit een ziekenhuis heeft een waarschuwing gekregen van het Regionaal Tuchtcollege. De arts had twee patiƫnten ongevraagd gewezen op alternatieve geneeswijzen. Zo liet de arts I Tjing-kaarten zien. Het tuchtcollege oordeelt dat "voor het aanprijzen van alternatieve behandelings- of genezingsmethoden in een reguliere instelling/ziekenhuis geen plaats is''.

De twee patiënten, een stel, waren bij de arts onder behandeling. Tijdens die therapie is enkele malen over alternatieve behandelingen gesproken en zijn onder meer geplastificeerde orakelkaartjes getoond. Ook vertelde de arts wat die moesten kosten en zei ze bovendien dat ze ze zelf gebruikte. De twee zeiden later dat het om een intimiderende, harde verkooptechniek ging. De arts ontkent dat. De patiënte zou zelf hebben gevraagd of er buiten de reguliere behandeling nog andere mogelijkheden waren.

Het tuchtcollege heeft de klacht van het echtpaar bekeken en stelt dat de arts ongeoorloofd heeft gehandeld door de alternatieve methode te bepleiten.

De I Tjing (ofwel het Boek der Veranderingen) bevat klassieke teksten uit het oude China. Het boek wordt gebruikt als orakel- of wijsheidsboek. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top