ACTUEEL

Eerder thuis na knieoperatie Reinier de Graaf

Opname na het plaatsen van een knieprothese is in het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf aanzienlijk verkort. Dankzij een nieuwe operatiemethode kunnen patiënten met versleten knieën een dagbehandeling krijgen in plaats van dat ze drie dagen in het ziekenhuis worden opgenomen.

Door goede patiëntenvoorlichting, verbeterde pijnstilling, goede voeding en fysiotherapie herstelt iemand die een knieprothese krijgt sneller van de operatie. Dit is volgens het ziekenhuis te danken aan teamwerk tussen verschillende disciplines in het Reinier de Graaf, waaronder fysiotherapeuten, orthopedisch consulenten, verpleegkundigen, anesthesisten en orthopedisch chirurgen. Door de handen ineen te slaan hebben zij de ingreep aanzienlijk verkort.

Het Reinier de Graaf is het derde ziekenhuis in Nederland dat de vernieuwde operatiemethode uitvoert. Patiënten in de regio Sittard en Breda krijgen sinds een jaar al een dagbehandeling bij het vervangen van hun knie. Tot op heden kregen patiënten in Delft met een versleten knie geen eten voor of na hun ingreep. Dankzij vernieuwde pijnregulatie treedt er geen misselijkheid meer op.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top