Finance

Justitie is mogelijke pgb-fraude Brabant op het spoor

Justitie denkt een omvangrijke fraude met pgb-geld in Zuidoost-Brabant op het spoor te zijn. Vele tonnen uit de persoonsgebonden budgetten van jonge volwassenen zouden niet aan zorg zijn besteed. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

De hoofdverdachte is een 37-jarige Helmonder die eigenaar was van Totaalzorg Wonen en Horizon Zorggroep. Hij zou onder één hoedje hebben gespeeld met een 47-jarige man uit Udenhout. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen van valsheid in geschrifte en oplichting, meldt een woordvoerder aan de krant. De opsporingsdienst van de Inspectie van SZW onderzoekt de zaak. Het OM vermoedt dat het pgb-geld anders besteed is dan voor het verlenen van zorg. Beide verdachten zouden nog altijd actief zijn in de zorgsector in de regio.

Justitie heeft nog een derde verdachte in het vizier: een 49-jarige Veldhovenaar. Hij runt volgens het ED het bureau Trendzorg/Meetpoint for Care in Veldhoven. De man is een voormalige compagnon van de 37-jarige hoofdverdachte. In 2011 richtten ze samen Totaalzorg op. Volgens de Veldhovenaar is hij verdachte omdat hij in het verleden vennoot is geweest van de hoofdverdachte, maar zijn er in zijn tijd bij Totaalzorg "nog geen onregelmatigheden gebeurd".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top