Tech

Revant en Revalidatie Friesland kiezen voor epd van Chipsoft

De revalidatiecentra Revant (Breda) en Revalidatie Friesland (Beetsterzwaag) stappen over op het elektronisch patiëntdossier (epd) HiX van ChipSoft. Dat kondigden de twee organisaties deze week aan. Het is voor het dat twee grote instellingen zich losmaken van het centraal door branchevereniging Revalidatie Nederland opgezette EPD.

HiX is het nieuwe ZIS/EPD van ChipSoft. Het integreert dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth.

Volgens de twee revalidatiecentra is het in het belang van de cliënt dat een epd interdisciplinair werken ondersteund. "Het tijdig kunnen beschikken over gegevens van de revalidant ondersteunt een goed verlopend revalidatieproces", zegt Albert-Jan Mante, voorzitter van de Raad van Bestuur van Revant. “Een EPD gaat ons helpen bij de onderlinge communicatie en bij de informatievoorziening naar de revalidant."

De verwachting is dat het epd met name de samenwerking tussen ketenpartners beter zal ondersteunen. "Bij onze revalidatiebehandelingen stellen we altijd de vraag van de patiënt centraal, dit was ook doorslaggevend in de keuze voor een nieuw epd”, zegt Gerrie Eikelboom (raad van bestuur) van Revalidatie Friesland. "Het snel kunnen beschikken over de juiste medische gegevens is van essentieel belang, voor toekomstige adequate zorgverlening. Met het nieuwe systeem kunnen we straks gemakkelijk en snel patiëntgegevens uitwisselen met onze ketenpartners, waaronder medisch specialisten in ziekenhuizen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top