Finance

ZN: Apothekers niet dupe van minder bureaucratie huisartsen

Apothekers mogen niet de dupe worden van de afspraken die met huisartsen zijn gemaakt over het verminderen van de administratieve lasten. Dat stelt Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Zorgverzekeraars Nederland heeft afgelopen najaar met de huisartsen afspraken gemaakt om de bureaucratie te verminderen; het zogeheten Het Roer Moet Om-traject. Daarbij is onder andere een bepaald formulier voor huisartsen afgeschaft.

Apothekers vrezen dat zorgverzekeraars na 1 januari bepaalde declaraties van doktersrecepten niet vergoeden als dit formulier ontbreekt. In hun contracten met de zorgverzekeraars staat immers dat het formulier erbij moet zitten. 

"Dat is natuurlijk niet de bedoeling", zegt waarnemend ZN-directeur Marianne Lensink. "Het zou heel onredelijk zijn als zorgverzekeraars facturen van de apotheek niet in behandeling nemen omdat er een formulier ontbreekt, omdat wij datzelfde formulier in overleg met de huisartsen hebben afgeschaft. Bestuurlijk zijn alle zorgverzekeraars het daarmee eens. Nu moeten we zorgen dat het in de praktijk ook zo wordt uitgevoerd."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top