Tech

Franciscus Gasthuis & Vlietland krijgt nieuw epd

De Rotterdamse zorginstelling Franciscus Gasthuis & Vlietland kiest voor het elektronisch patiëntdossier (epd) HIX van Chipsoft. Het nieuwe epd moet de twee systemen vervangen die de fusiepartners Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis momenteel gebruiken. De zorgorganisatie wil uiterlijk vanaf oktober 2016 met het nieuwe systeem kunnen werken.

Om de implementatie in goede banen te leiden schakelt de zorgorganisatie PinkRoccade Healthcare in.  Met het genomen besluit krijgen werknemers van de twee zorginstellingen één enkele plek om alle gegevens rondom een patiënt te kunnen invoeren, opslaan en opzoeken. Dat moet de klantenservice ten goede komen, stelt Franciscus Gasthuis & Vlietland. Ook het delen van informatie ketenpartners als huisartsen, apothekers en laboratoria moet beter gaan. 

"Het nieuwe systeem biedt ons meer mogelijkheden om onze patiëntgerichte en patiëntveilige zorg optimaal te ondersteunen", zegt Roos van Erp-Bruinsma, voorzitter van de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland", tijdens de bekendmaking van de overeenkomst zo’n zes maanden geleden. “Daarbij kunnen wij ook efficiënter informatie delen met onze ketenpartners zoals huisartsen, apothekers en laboratoria."

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft ruim 4.200 medewerkers en bijna 300 artsen. De organisatie komt voort uit de bestuurlijke fusie tussen het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top