Finance

Diagnostiek voor U neemt deel lab-activiteiten Brocacef over

Het laboratorium van Brocacef Ziekenhuis farmacie draagt een deel van zijn activiteiten per 1 januari 2016 over aan Diagnostiek voor U. De overname is onlangs goedgekeurd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Het laboratorium van Brocacef Ziekenhuisfarmacie verricht momenteel twee activiteiten: de kwaliteitscontrole van eigen bereidingen en het analyseren van bloed- en urinespiegels, het zogeheten therapeutic drug monitoring (TDM). Op de markt voor TDM is de laatste jaren een toenemende concentratie ontstaan, waardoor schaalgrootte steeds belangrijker wordt voor een efficiënte bedrijfsvoering.

"Door de krachtenbundeling van Brocacef Ziekenhuisfarmacie en Diagnostiek voor U op het gebied van TDM-metingen zijn wij in staat onze klanten nu en in de toekomst hoogwaardige analyses aan te blijven bieden", aldus Duncan van Orsouw, algemeen directeur Brocacef Ziekenhuisfarmacie.

Diagnostiek voor U is gestart met de voorbereiding van de verhuizing van het TDM-laboratorium naar haar centrale locatie in Eindhoven. Tot de verhuizing gerealiseerd is, naar verwachting april 2016, gaan de werkzaamheden in het laboratorium op de huidige locatie in Oostrum gewoon door.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top