Finance

Zorgpremie 2010 stijgt met gemiddeld honderd euro

Een gezin betaalt volgend jaar gemiddeld honderd euro meer aan premies voor de zorgverzekering. Tot die conclusie komt de vergelijkingssite Verzekeringssite.nl woensdag op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat zijn CZ, DSW, De Goudse en OZF Achmea.

‘VWS schatting structureel laag’

Directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl: “De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van VWS structureel te laag is.”Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer twee procent, twintig euro, per basisverzekering.

Maandpremie

Zorgverzekeraar CZ heeft woensdag de premies bekend gemaakt. CZ, met ruim drie miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met drie euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis. “De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro,”aldus CZ. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld vijf procent.

Gemiddelde verhogingen

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij negentig procent van de markt in handen. “Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld drie procent door op de basispremie en zes procent op de aanvullende premies,” schat Hordijk in. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top