Tech

De Rooyse Wissel kiest voor EPD Nexus

Nexus Nederlandgaat het EPD leveren voor forensisch psychiatrisch centrum (fpc) De Rooyse Wissel in Venray. Beide partijen hebben een contract afgesloten voor de duur van 5 jaar. Het contract met de Rooyse Wissel heeft een looptijd van vijf jaar.

De Rooyse Wissel is het eerste forensisch psychiatrisch centrum die voor het EPD van Nexus kiest. Op dit moment maakt De Rooyse Wissel maakt nu nog gebruik van een eigen systeem als EPD. Het epd van NEXUS Nederland is een rolgebaseerd EPD voor zorgverleners die in de forensische zorg , specialistische GGZ, basis GGZ, langdurige, ondersteunende zorg, of jeugd-GGZ opereren.

In de Rooyse Wissel worden patiënten met ernstige psychiatrische problemen verpleegd en behandeld. Via polikliniek de Horst wordt ambulante zorg aangeboden in Limburg.

Nexus Nederland

Nexus Nederland is een dochterbedrijf van het Duitse Nexus AG. Nexus Nederland opereerde jarenlang onder de naam McKesson Nederland, maar ging in 2014 verder als quCare. In februari 2015 werd het bedrijf door eigenaar Symphony Technology Group (STG) weer doorverkocht aan het Duitse Nexus AG, waarna het verder ging als Nexus Nederland. Eén van de producten van Nexus Nederland is het elektronisch patiëntendossier xCare EPD. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top