ACTUEEL

Salland Zorgdirect raadt zwangere andere verzekeraar aan

Salland ZorgDirect raadt zwangere klanten aan uit te kijken naar een mogelijk andere verzekeraar. Bij Salland zelf gaat de dekking van de aanvullende verzekering rondom zwangerschap fors omlaag, zo schrijft de verzekeraar in een brief aan zwangere klanten.

"Ben je van plan om in 2016 zwanger te worden of is er al een baby op komst?”, schrijft Salland Zorgdirect. "Bekijk dan goed of je huidige verzekering nog bij je situatie past. Twijfel je of je vergoed krijgt wat je nodig denkt te hebben, kijk dan eens op vergelijkingssites als Independer, Hoyhoy of Poliswijzer."

Volgens Peter Ruys, directeur van vergelijkssite ZorgKiezer.nl, is het voor eerst dat een verzekeraar tegen zijn klanten zegt dat ze misschien beter naar een ander kunnen gaan. Hij vermoedt dat de verzekeraar de hoge kosten van een bevalling niet wil betalen en noemt het bij BNR Nieuwsradio  een geval van risicoselectie, waar de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) naar zou moeten kijken.

Salland ZorgDirect spreekt tegenover BNR  tegen dat de verzekeraar af zou willen van zwangere vrouwen. "We sturen ze niet weg, maar we zeggen wel: kijk even goed naar wat je krijgt."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top