Tech

Vaccinpleister biedt oplossing voor naaldvrees

Inenten zonder het gebruik van een injectienaald: over een paar jaar is dat mogelijk door het gebruik van een micropleister. Het bedrijf MyLife Technologies is druk bezig met de ontwikkeling ervan. De pleister lijkt een uitkomst voor mensen met naaldvrees. Dit vertelt Pieter Jan Vos van MyLife Technologies aan RTL Nieuws.

De pleister wordt opgeplakt op de huid en brengt via micronaaldjes het vaccin in. Via de huid gaat het vaccin dan naar de imuuncellen.

Schuurpapier

Bij deze manier van inenten komt geen injectienaald te pas en doet ook geen pijn, omdat de naaldjes in de pleister niet zo diep komen dat ze zenuwuiteinden raken. "Je voelt het wel", laat Vos aan RTL Nieuws weten. "Een normale pleister voel je ook, maar dat doet geen pijn. De naaldjes zijn minuscuul, het ziet eruit als heel fijn schuurpapier."

De pleister is erg geschikt om mensen zichzelf te laten vaccineren, maar ook voor kinderen is het een goed alternatief voor de injectienaald. De techniek wordt momenteel op dieren getest. De pleister komt op zijn vroegst pas in 2021 op de markt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top