Finance

Loek Winter eigenaar IJsselmeerziekenhuizen

De MC Groep van zorgondernemer Loek Winter wordt eigenaar van de IJsselmeerziekenhuizen. Naast een onbekend bedrag voor de overname investeert de MC Groep 5 miljoen euro in de instellingen. Een paar uur na de bekendmaking keurde de gemeenteraad van Noordoostpolder het reddingsplan unaniem af.

Loek Winter verwacht geen grote problemen door de afwijzing van Noordoostpolder. Hij heeft naar eigen zeggen de laatste tijd veel problemen het hoofd kunnen bieden en denkt ook hier weer goed uit te komen. "De MC Groep is voldoende dynamisch om hier mee om te gaan."

Financiële injectie

Het ministerie van Volksgezondheid, de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad geven de ziekenhuizen een financiële injectie van in elk geval acht miljoen euro. Volgens Klink biedt de overname de meeste garantie op goede zorg in de regio.

Contracten

De MC Groep is van plan zowel in Lelystad als Emmeloord een ziekenhuis te handhaven. Een onafhankelijk adviseur wilde de vestiging in Emmeloord omvormen tot een polikliniek. De nieuwe eigenaar zal de contracten met medisch specialisten die niet voldoen aan de eisen opzeggen. Verder gaan de instellingen samenwerken met het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam.

Aysel Erbudak

Het personeel van de ziekenhuizen sprak donderdag nog een nadrukkelijke voorkeur uit voor een overname door directrice Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. De bestuurders van de ziekenhuizen hebben Erbudak echter nooit gezien als een geschikte overnamekandidaat. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top