ACTUEEL

SP wil commercie uit thuiszorg verbannen

Bedrijven die winst willen maken moeten uit de thuiszorg worden geweerd. Hier moet staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS voor zorgen, vindt SP-Kamerlid Renske Leijten. Leijten reageert hiermee op de claim die zorgverzekeraar Achmea heeft opgelegd aan thuiszorgorganisatie Samenwerkende Thuiszorg Nederland (STN Zorg).

Claim Achmea

Leijten wil weten “hoeveel meer voorbeelden van duistere financiële constructies nodig zijn voordat de Bussemaker gaat ingrijpen in de marktwerking in de thuiszorg.” Achmea eist 3,7 miljoen euro van STN Zorg, omdat de organisatie volgens Achmea niet voldoende kan aantonen wat er is gebeurt met het gemeenschapsgeld voor de verzorging van ouderen en gehandicapten.

‘Wirwar van BV’tjes’

Het SP-Kamerlid heeft Bussemaker al eerder dit jaar via Kamervragen aan de tand gevoeld over STN Zorg. Leijten op de site van de SP: “Deze organisatie is een wirwar van BV’tjes en valt uiteindelijk onder een groter bedrijf dat in handen is van een Private Equity fonds. Een investeringsfonds kiest niet voor een zorg-BV uit barmhartigheid, maar omdat ze er winst mee wil maken. Bussemaker moet niet langs de zijlijn blijven staan, maar zorgen dat deze sprinkhanen geen poot aan de grond krijgen in onze zorg.”

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top